Tuzlu Fıstık
Reddedilmesi zor lezzet… Tadı tuzu yerinde olsun isteyenlere!
Yer fıstığından elde edilir. Etrafında ince bol tuzlu bir kabuk bulunur. Bu nedenle tuzlu fıstık olarak adlandırılır. İnce tuzlu kabuk istenilen ölçüde soyulup, tuz oranı damak tadına göre ayarlanarak yenir.
40 gr. / 80 gr. / 200 gr.
Kanın pıhtılaşması, kas gücü ve sinir iletimi için gerekli olan kalsiyum minerali içerir. Posalı bir besindir dolayısıyla kanserden korunmada faydalıdır. Sigara ve alkolün olumsuz etkilerinden korur. Kavrama ve öğrenme yeteneği gibi beyin fonksiyonlarını etkili kılar. Tatsız bir konuşmanın ortasında tuzlu tuzlu tadınızı yerine getirir. Ertesi güne yetişecek önemli sunum öncesi yaşadığın stresi alır götürür. Asla kaçıramayacağın o final maçını izlemek istemeyen kız arkadaşını ikna eder, tezahürata bile eşlik ettirir. Saçları mahveden kuaföre duyulan öfkeyi yatıştırmada bir avuç tuzlu fıstık, en büyük destekçidir.
Enerji ve Besin Öğeleri Energy and NutrItlonal Value |
100 gr’daki Miktarı Per 100 gr |
---|---|
Enerji / Energy (kcal) | 633 |
Protein / Protein (g) | 15.01 |
Toplam Yağ / Total Fat (g) | 50.13 |
Doymamış Yağ / Unsaturated (g) | 41.37 |
Doymuş Yağ / Saturated (g) | 8.76 |
Kolesterol / Cholesterol (g) | 0 |
Karbonhidrat / Carbonhydrate (g) | 30 |
Selüloz / Cellulose (g) | 1.06 |
%100 Taze Tuzlu Fıstık çeşitleri cerezciyiz.biz’de!
Baklagil ailesinin bir üyesi olan yer fıstığı, yüksek yağ oranının yanı sıra zengin protein ve kaliteli karbonhidrat içeriği barından bir bitki türüdür. Asırlardır sıkça tüketilen besin kaynakları arasında yer alır. Güneydoğu Anadolu ve Doğu Akdeniz bölgelerinde yetişen bu bitki Kahramanmaraş, Osmaniye ve Adana illerinde geniş bir tarla hacmine sahiptir. Yer fıstığı, farklı bölgelerde yetiştirilse de görünüş olarak aynıdır. Fakat fıstık çekirdeği boyutları farklılık gösterebilir. Altay ve Rusya bölgelerinde yetiştirilen yer fıstıklarının çekirdeklerinin diğer bölgelere nazaran daha küçük olduğu gözlemlenmektedir.
Mineral ve vitamin değerleri açısından çeşitlilik gösteren yer fıstığı, %45 ile %60 arasında yağ oranı barındırır. Doymamış yağ asidi değerleri de oldukça fazladır. Çerez olarak tüketilen yer fıstığı, yağ sanayisi için önemli hammaddeler arasında yer alır. Amerika Birleşik Devletleri’nde ise fıstık ezmesi ve çikolata ürün grubunun yapımında sıklıkla kullanılır.
Tuzlu fıstık, yer fıstığı bitkisinin işlenmesi ile elde edilir. İşlenmek üzere ayrılan yer fıstığı meyveleri; un, tuz, limon ve su karışımından oluşan sosla birleştirilir. Yer fıstıkları, limon tuzu sayesinde daha güzel ve hızlı kızartılırken; un ve su sayesinde de tuzun fıstıkların üzerine yapışması sağlanır. Karışımla birleştiren ve ortalama 150 derecede ısıda kavrulan yer fıstıkları, kuruyemiş kokteyllerinde kendine yer edinir.
Fıstığın sağlık açısından oldukça faydalı olmasının nedeni zengin vitamin miktarıdır. A, C ve E vitaminleri içeren tuzlu fıstık; bakır, magnezyum, demir ve kalsiyum açısından da zengin değerlere sahiptir. Tuzlu fıstık kurutularak saklandığı için uzun süre muhafaza edilebilir. Bu sayede fıstığın çıtır tadından ve faydalarından daha uzun bir süre zarfında faydalanabilirsiniz.
Doymamış yağ asidi bakımından zengin olan tuzlu fıstık vücut için gerekli görülen yağ asitleri açısından zengin bir kaynaktır.
Kuruyemiş karışımlarının çıtır çıtır ve lezzetli üyesi olan tuzlu fıstık sağlığınıza ve damak tadınıza hitap eder. Kalsiyum minerali açısından zengin olan tuzlu fıstıkla kan pıhtılaşması rahatsızlığının önüne geçerken; sinir iletimi ve kas gücü değerlerinin artmasını sağlayabilirsiniz. Öğrenme ve kavrama kabiliyetinin gelişmesini sağlayan bu lezzetli yiyecek çay ve muhabbet sofralarının da vazgeçilmezidir. Maç günleri ve davetlerin gözdesi olan kuruyemiş çeşidi, uygun tuzlu fıstık fiyatları ile her eve ulaşır. Siz de bütçenize uygun tuzlu fıstık fiyatları için Özbeyoğlu kuruyemiş ailesini tercih edebilirsiniz.
Şabanoğlu OSB. Mah. Yaşar Doğu Cad. No:38 55330 Tekkeköy – Samsun / TÜRKİYE
Telefon: +90 362 266 76 76 Mail: [email protected]